Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

                        



                 161. Αντιεμβολιαστικό κίνημα: 

         Ένας κόσμος με φόντο τo παράλογο!

                                 Ιστότοπος:ofigousiotis2.blogspot.com                                                        E-mail:giwrgospattas@gmail.com

   Το αντιεμβολιαστικό κίνημα, σχεδόν στο σύνολό του, έχει μιντιακές ρίζες. Αυτό αποδεικνύεται και από μία πανελλαδική δημοσκόπηση που έγινε τον Αύγουστο. Σε ερώτηση: "Ποιο μέσο ενημέρωσης σας βοήθησε περισσότερο να ενημερωθείτε για την πανδημία του κορωνοϊού;", οι ανεμβολίαστοι απάντησαν τα social media! Αναπτύχθηκε και υπάρχει κυρίως για τον εικονικό κόσμο των social media, αλλά οι συνέπειές του διαχέονται μέσα στην πραγματική κοινωνία. Σ' αυτό τον κόσμο του παραλόγου, εμπλέκονται δυστυχώς και καιροσκόποι επιστήμονες. Αυτοί είναι που κάνουν τη μεγαλύτερη ζημιά, παρασύροντας τις ευάλωτες ομάδες, τους αμαθείς και τους αντιδραστικούς. 

 


                                              

                                           Το λάθος σκεπτικό των ανεμβολίαστων! 

     Το σκεπτικό με τις θεωρίες συνωμοσίας των ανεμβολίαστων ξεκινά από το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί επιστημονικά η προέλευση του κορωνοϊού. Προήλθε από τη φύση ή από κάποιο εργαστήριο; Αυτοί που πιστεύουν το δεύτερο, δεν είναι μόνο οι ανεμβολίαστοι. Το πιστεύουν και πολλοί εμβολιασμένοι. Το να δώσεις δίκαιο, επομένως, σε όσους ανεμβολίαστους πιστεύουν ότι ο ιός προέκυψε από εργαστήριο, αυτό δεν σημαίνει αυτομάτως ότι έχουν δίκαιο και σε όσα άλλα υποστηρίζουν για τον covid 19 και την πανδημία του κορωνοϊού. Όλη η υπόλοιπη συνωμοσιολογία - που ενίσχυσε και την παραφιλολογία των social media - προέκυψε από αυτή την παρανόηση. Είναι, όμως, σωστό, τη στιγμή που έχουμε μπροστά μας το θηρίο - τον κίνδυνο - εμείς να ψάχνουμε τα ίχνη του; Η προέλευση του κορωνοϊού και η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι δυο διαφορετικά πράγματα και δεν πρέπει να τα συγχέουμε. Πόσω μάλλον σήμερα που βλέπουμε τα νοσοκομεία μας να στενάζουν κάτω από το βάρος του τεράστιου αριθμού των καθημερινών κρουσμάτων από τον κορωνοϊό. 

                                                     Πανδημία ανεμβολίαστων;

      "Αυτή τη στιγμή", λέει ένας γιατρός, "άδειο κρεβάτι στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου δεν υπάρχει!.....Ούτε ο ιδιωτικός τομέας πλέον φτάνει. Οι δυνατότητές μας έχουν εξαντληθεί"! "Ένας είναι ο δρόμος", είπε: "Επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών". Αυτή η κραυγή αγωνίας από τους ευσυνείδητους γιατρούς μας ακούγεται σχεδόν από όλα τα νοσοκομεία της χώρας μας, σε μια στιγμή που τα καθημερινά κρούσματα πλησιάζουν τις 7.000! Οι μόνοι, που δεν ακούνε αυτή την κραυγή αγωνίας των γιατρών μας, είναι οι ανεμβολίαστοι, οι οποίοι φτάνουν σχεδόν το 90% των καθημερινών εισαγωγών στα νοσοκομεία αλλά και των θανάτων! Ζούμε πράγματι την πανδημία των ανεμβολίαστων; Αν είναι δυνατόν!

                                                       Βλακώδεις τοποθετήσεις! 

     Και τι δεν ακούσαμε στα δύο αυτά χρόνια της πανδημίας. Ας δούμε μερικές βλακώδεις τοποθετήσεις: "Μας λένε ψέματα, για να μας έχουν σαν τα πρόβατα!", "Δεν κολλάει ο ιός, γιατί δεν υπάρχει!", Κάποια στιγμή το ακούσαμε και αυτό: "Ούτε ιός υπάρχει, ούτε νεκροί, ούτε άρρωστοι"! "Μας δουλεύουν ψιλό γαζί κι εμείς τα χάφτουμε"! Άρα, αυτοί που δεν τα "χάφτουν" είναι οι.....έξυπνοι, δηλαδή, οι ανεμβολίαστοι! "Θέλουν να μας τσιπάρουν"! "Ένα απλό κρυολόγημα είναι!", άρα, όχι κάτι επικίνδυνο κ.ο.κ. Με τις ποικίλες απόψεις τους - ων ουκ έστι αριθμός - οι ανεμβολίαστοι αμφισβητούν όλους τους θεσμούς: την κυβέρνηση, την εκκλησία, τα ΜΜΕ, το εκπαιδευτικό σύστημα.....! Το πιο ανησυχητικό, όπως φαίνεται, για τους ανεμβολίαστους είναι ότι η στάση τους αυτή είναι και στάση ζωής τους. Δεν είναι μόνο αρνητές του εμβολίου. Είναι και αρνητές της ίδιας της λογικής. Οι περισσότεροι από αυτούς, μάλιστα, δείχνουν να απολαμβάνουν τη ρητορική τους δεινότητα μπροστά στον τηλεοπτικό φακό. Κάνουν και επίδειξη γνώσεων!

                              "Άπειρα είναι το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία"!

    Δυο πράγματα είναι άπειρα, είχε πει ο Αϊνστάιν: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία! Ο Μπρεχτ, μάλιστα, προχώρησε λίγο πιο πέρα τη σκέψη του Αϊνστάιν, λέγοντας ότι η ανθρώπινη βλακεία είναι ακατανίκητη! Εκείνος, που διακρίνεται για τη βλακεία του, δεν επιτρέπει ποτέ στον εαυτό του να σκεφτεί ότι μπορεί κάπου να έχει άδικο. Έτσι, γίνεται θρασύς, υπερβολικός, αλαζονικός, επιθετικός και επικίνδυνος! Τα είδαμε όλα αυτά στους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Ποια, όμως, είναι η αιτία που οδηγεί κάποιους συνανθρώπους μας σ' αυτή τη στάση ζωής; Νομίζω ότι είναι απλό: Δεν μπορούν να αντέξουν το απύθμενο κενό που αισθάνονται μέσα τους! Το εξορκίζουν με συμπεριφορές αντίδρασης και αδικαιολόγητης οργής. Αυτοί να ακούσουν κάποιον που τους βάζει σε υποψίες αυτογνωσίας; Ποτέ!  Επιλέγουν δραστηριότητες που τους δίνουν την ψευδαίσθηση της παντοδυναμίας, αρνούμενοι να βοηθήσουν εαυτούς και την κοινωνία. Έτσι, γίνονται αγνώμονες και χωρίς ελάχιστο χιούμορ. Και όπου απουσιάζει το χιούμορ, η ζωή γίνεται αφόρητη. Το δεκανίκι της ανοησίας μετατρέπεται σε όπλο κατά της κοινωνίας! Ο Μπάουερνφελντ είχε πει ότι η μεγαλοφυϊα βαδίζει μπροστά από την εποχή του. Ο έξυπνος τον ακολουθεί. Ο πονηρός προσπαθεί να τον εκμεταλλευθεί, ενώ ο ανόητος του κλείνει το δρόμο, όπως ακριβώς κάνουν οι ανεμβολίαστοι απέναντι στα εμβόλια.

                                                 Ηττημένοι λόγω ανευθυνότητας!

    Προσπαθώ να βρω έναν επιεική και συμπαθή χαρακτηρισμό για τη στάση και τη νοοτροπία των ανεμβολίαστων, αλλά δεν βρίσκω. Μόνο αυτό: ηττημένοι λόγω ανευθυνότητας! Το σκεπτικό τους εντελώς ανώριμο. Μοιάζουν με τα κακομαθημένα παιδιά που δεν θέλουν να φάνε το φαγητό τους, θέλοντας να τιμωρήσουν τους γονείς τους. Όμως, με τη στάση τους δεν τιμωρούν μόνο τους εαυτούς τους και τους δικούς τους ανθρώπους. Ζημιώνουν και ολόκληρη την κοινωνία. Αποτελούν πλέον ένα σοβαρό πρόβλημα για όλους. Και, επιτέλους, ας το καταλάβουν: Καμία θωράκιση απέναντι στον κορωνοϊό δεν μπορεί να προσφέρει εκείνος που δεν εμβολιάζεται, εξαιτίας της πίστης του σε οποιεσδήποτε θεωρίες συνωμοσίας.

                                        Η μάσκα και το εμβόλιο μόνο προστατεύουν!

     Προσωπικά, δεν πιστεύω ειλικρινά ότι οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι είναι δυνατόν να πεισθούν και να αλλάξουν γνώμη, μετά την πλύση εγκεφάλου που έχουν υποστεί από τα social media το προηγούμενο διάστημα. Ου με πείσεις καν με πείσης! Ενδεχομένως, να πεισθούν μόνο αν βρεθούν οι ίδιοι στην ανάγκη να νοσηλευτούν σε κάποια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ή να διασωληνωθούν - αν υπάρχει πλέον αυτή η δυνατότητα. Τότε θα αντιληφθούν ότι έχαναν απλώς το χρόνο τους, κυνηγώντας φαντάσματα, και ότι, χωρίς να το αντιλαμβάνονται, κουβαλούσαν νερό στο μύλο εκείνων, εναντίον των οποίων νόμιζαν ότι πολεμούσαν με τη σφεντόνα του αντιεμβολιασμού, αλλά θα είναι πλέον αργά. Ένα πράγμα μόνο να θυμούνται: Η μάσκα και το εμβόλιο κανέναν δεν προσβάλλουν. Ούτε τα δικαιώματα, ούτε την υγεία μας. Μόνο προστατεύουν. Όσοι το κατάλαβαν εγκαίρως, βοήθησαν τόσο τους εαυτούς τους και τα παιδιά τους όσο και τους άλλους συνανθρώπους τους!

                                                              Στρουθοκαμηλισμός!

     Μας λένε, τέλος, ότι οι γιατροί είναι ηθοποιοί που υποκρίνονται! Αν υπάρχουν γιατροί - ηθοποιοί, αυτοί είναι από την πλευρά των ανεμβολίαστων. Το να πιστέψω, επίσης, ότι ο Μπιλ Γκέιτς και άλλοι θέλουν να μας τσιπάρουν, σε τι θα με ωφελήσει αν δεν κάνω το εμβόλιο για να θωρακιστώ απέναντι στον κορωνοϊό; Τι μου χρειάζονται οι θεωρίες συνωμοσίας, όταν μπροστά μου βλέπω να πεθαίνουν δικοί μου άνθρωποι και οι διπλανοί μου; Ποια θωράκιση μπορεί να μου προσφέρει το να μην εμβολιάζομαι εξαιτίας της πίστης μου σε θεωρίες συνωμοσίας; Αν δεν χρειάζεται καμία θωράκιση, τότε γιατί διασωληνώνονται ή πεθαίνουν τόσοι άνθρωποι καθημερινά; Θα κλείσουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μπροστά στην πραγματικότητα και στο θάνατο; Στρουθοκαμηλισμό προτείνετε; Μήπως ο θυμός που φωλιάζει στην ψυχή κάποιων θα έπρεπε να εκλογικευθεί και να μεταστραφεί σε αγώνα κατά του θανατηφόρου ιού και όχι να εκτοξεύεται κατά φορέων και επιστημόνων που δίνουν καθημερινά τη μάχη υπέρ της ανθρώπινης ζωής;

    





                                                                                                                                                                 

1 σχόλιο:

  1. Ψάχνει κανείς εδώ για δάνειο;
    Ο κ. Pedro και η εταιρεία δανείων εργασίας του μου δανείζουν ένα δάνειο 400.000 ευρώ μετά από κάποια οικονομική κατάσταση στη ζωή μου, ο κ. Pedro εργάζεται με μια αξιόπιστη εταιρεία δανείων που δίνει δάνεια με το πολύ χαμηλό επιτόκιο 2% οποιουδήποτε είδους δανείου θέλετε εφαρμόστε αρκεί να κάνετε μια επιστροφή ειλικρίνεια και εμπιστοσύνη.
    Όποιος αναζητά δάνειο μπορεί να επικοινωνήσει με τον κ. Pedro στο email: pedroloanss@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή