Σάββατο 12 Ιουνίου 2021





157. Στον τελικό του Ρολάν Γκαρρός                                       ο Στέφανος Τσιτσιπάς!!

 

                                

                                                             Ιστότοπος:οfigousiotis2.blogspot.com                                                        E-mail:giwrgospattas@gmail.com



      Έντονες συγκινήσεις ζει από χθες το απόγευμα, 11 Ιουνίου 2021, ολόκληρη η Ελλάδα, μετά την πρόκριση του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό του Roland Garros! Σε έναν ιστορικό ημιτελικό αγώνα, που κράτησε 3,5 ώρες, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας κατέβαλε το σκληροτράχηλο Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ, με 3-2 σετ, στο Γκραν Σλαμ του Παρισιού και αύριο Κυριακή (13 Ιουνίου) θα αναμετρηθεί στον τελικό με το Σέρβο Τζόκοβιτς, ο οποίος στο χθεσινοβραδινό αγώνα του νίκησε το μεγάλο Ισπανό αντίπαλό του Ράφα Ναδάλ, με 3-1 σετ.

                                          Στην ελίτ του παγκόσμιου τένις η Ελλάδα!

     Στην ελίτ του παγκόσμιου τένις κινείται πλέον η χώρα μας και δικαίως υπερηφανεύεται για το μεγάλο τενίστα της! Όσοι Καρδιτσιώτες, έχουν ένα λόγο παραπάνω να αισθάνονται διπλά υπερήφανοι κι ευτυχισμένοι, καθώς ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι και συμπατριώτης μας. Κατάγεται από το Προάστιο Καρδίτσας, ένα πεδινό χωριό (πρώην Παραπράσταινα), που ανήκει στο Δήμο Μουζακίου. Υπερήφανοι οι Έλληνες αισθάνονται και για τη Μαρία Σάκκαρη, που κατάφερε να φτάσει ως τα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρρός, όπου αποκλείστηκε από την Τσέχα Μπάρμπαρα Κρεϊτσίκοβα, με 2-1 σετ. Άγγιξε τη νίκη, αλλά της ξέφυγε στις λεπτομέρειες.

                                    ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕ GRAND SLAM, ΣΤΕΦΑΝΕ!

      Όνειρο κάθε τενίστα είναι να βρεθεί κάποια στιγμή στον τελικό ενός από τα Γκραν Σλαμ. (Grand Slam ονομάζονται τα τέσσερα μεγαλύτερα τουρνουά τένις, που γίνονται μία φορά το χρόνο στη Μελβούρνη (Australian Open), στο Παρίσι (Roland Garros), στο Λονδίνο (Wimbleton) και στη Νέα Υόρκη (Us Open). Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει προκριθεί σε πολλούς τελικούς μικρότερου βεληνεκούς. Μόνο μέσα στο 2021, προκρίθηκε σε τέσσερις τελικούς, από τους οποίους κέρδισε τους δύο (Λιόν και Μόντε Κάρλο). Σε τελικό Γκραν Σλαμ ατομικό, ωστόσο, πρώτη φορά προκρίνεται! Ανεξάρτητα από το τι θα κάνει στον τελικό του Ρολάν Γκαρρός ο Στέφανος, ήδη έχει γράψει ιστορία με τη μέχρι τώρα πορεία του στο ελληνικό και παγκόσμιο τένις. Αν ο Στέφανος δείξει την ίδια αυτοσυγκέντρωση και διαχειριστεί σωστά το εκρηκτικό του ταπεραμέντο, γιατί όχι να κατατροπώσει (αύριο) και τον επόμενο αντίπαλό του. Μεγάλα του όπλα είναι το ατσάλι της ψυχής και η τεχνική του κατάρτιση. Τον είδα πολύ βελτιωμένο στους δύο τελευταίους αγώνες του. Τον είδα και τον χάρηκα! Αν υπάρχει κάτι, που θα 'πρεπε να βελτιώσει ακόμα πιο πολύ, είναι τα drop shots του (=τα σιγανά χτυπήματα πάνω από το φιλέ). Όποιο κι αν είναι το αυριανό αποτέλεσμα, πάντως, θα επιστρέψω και θα το καταγράψω στο τέλος αυτού του άρθρου. ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ, ΣΤΕΦΑΝΕ! ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ - ΚΑΙ Η ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ - ΜΑΖΙ ΣΟΥ!

                                                           Βιογραφικά!

      Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι 23 ετών (γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου 1998) και έχει ύψος 1,93! Μεγάλωσε μέσα στα γήπεδα του τένις, στο ξενοδοχειακό συγκρότημα του Αστέρα Βουλιαγμένης, όπου οι γονείς του δούλευαν ως εκπαιδευτές τένις για παιδιά. Γονείς του είναι ο Απόστολος Τσιτσιπάς, από το Προάστιο Καρδίτσας, και η Υuliya Salnikova, Ρωσίδα τενίστρια. Έχει άλλα τρία ακόμα αδέρφια. Προπονητής του ήταν πάντα ο ίδιος ο πατέρας του. Ως επαγγελματίας τενίστας είναι από την ηλικία των 18 ετών και σήμερα 4ος στην παγκόσμια κατάταξη. Σε επίπεδο Γκραν Σλαμ, κέρδισε στο διπλό ως έφηβος το Γουίμπλετον, το 2016, έχοντας ως συμπαίκτη του τον Εσθονό Κένεθ Ράισμα. Όπου και να πήγαινε ανά τον κόσμο τότε, τα έξοδά του τα κάλυπτε μία θεία του, την οποία σήμερα ο Στέφανος ευγνωμονεί. Μετά τη σπουδαία νίκη του επί του Τζόκοβιτς, στα ημιτελικά του Rogers Cup, στο Τορόντο, τον Αύγουστο του 2018, πήγε μπροστά στην κάμερα, που κάλυπτε τον αγώνα, και έγραψε στο φακό:"pray for Greece!"(=Προσεύχομαι για την Ελλάδα!", θέλοντας να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα της πυρκαγιάς στο Μάτι! Σήμερα, Στέφανε, η Ελλάδα προσεύχεται για σένα - "Greece prays for you" - και εύχεται να σε ιδεί αύριο στην κορυφή του κόσμου (at the top of the world)! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! 

13.6.2021(Κυριακή):

    Δυστυχώς, ο Στέφανος δεν τα κατάφερε! Παρότι προηγήθηκε με 2-0 σετ, τελικά έχασε με 3-2! Δεν πειράζει, Στέφανε. Έχασες από έναν πιο ώριμο αντίπαλο και καλύτερο, σε κάποια σημεία, που εσύ σίγουρα θα βελτιώσεις με τον καιρό. Το βασικό λάθος, που έκανες, ήταν το ότι, μετά το 2-0, νόμισες ότι όλα τελείωσαν και κέρδισες κιόλας τον αγώνα! Ελληνικό ελάττωμα αυτό. Έτσι, κάπου χαλάρωσες και ο αντίπαλος το εκμεταλλεύθηκε! Στο μέλλον, αυτοσυγκέντρωση μέχρι το τελευταίο λεπτό! Πάντως, εδώ που τα λέμε, Στέφανε, και αυτά που πέτυχες, μέσα σε σύντομο σχετικά διάστημα, δεν ήταν καθόλου λίγα. Κανείς δεν φτάνει αμέσως στην κορυφή. Πρώτα αποκτά τις απαιτούμενες εμπειρίες. Το κεφάλι ψηλά, λοιπόν, και απανερχόμαστε. Η ηλικία σου και οι ικανότητές σου σου επιτρέπουν να θεωρείς ότι το μέλλον σου ανήκει! 

14.6.2021:          Πριν τον αγώνα του                                             ο Στέφανος έχασε τη γιαγιά του!

      Το δυσάρεστο γεγονός της απώλειας της γιαγιάς του Στέφανου το γνωστοποίησε ο ίδιος σήμερα το πρωί (της Δευτέρας) σε ανάρτησή του στο Instagram. Στη συγκινητική ανάρτησή του γράφει τα εξής:

    Η ζωή δεν είναι πάντα να κερδίζεις ή να χάνεις. Είναι να απολαμβάνεις κάθε ξεχωριστή στιγμή της ζωής, είτε είσαι μόνος σου ή με άλλους. Ζώντας μια ζωή που έχει νόημα, χωρίς μιζέρια και άσχημες καταστάσεις. Το να σηκώνεις τρόπαια και να γιορτάζεις για νίκες είναι κάτι, αλλά όχι τα πάντα. Πέντε λεπτά πριν μπω στο γήπεδο η πολυαγαπημένη γιαγιά μου έχασε τη μάχη για τη ζωή. Μια σοφή γυναίκα, της οποίας η πίστη στη ζωή και η προθυμία της να δίνει και να προσφέρει δεν μπορεί να συγκριθεί με κανενός άλλου ανθρώπου που έχω γνωρίσει. Είναι σημαντικό να υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι όπως εκείνη σε αυτόν τον κόσμο. Γιατί άνθρωποι όπως εκείνη σε κάνουν να ζωντανεύεις. Σε κάνουν να ονειρεύεσαι. Θα ήθελα να πω ότι ανεξαρτήτως της ημέρας, των συνθηκών ή της κατάστασης, αυτή είναι μια ημέρα αφιερωμένη σε αυτή και μόνο σε αυτή. Σε ευχαριστώ που μεγάλωσες τον πατέρα μου. Χωρίς αυτόν τίποτα δεν θα ήταν δυνατόν.


                                                                 




        



                                                                                                                         



  









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου